maanantai 12. syyskuuta 2011

Karjalanpiirakat

Tein tänään karjalanpiirakoita ensimmäistä kertaa, ja onnistui yllättävän hyvin. Seurasin ruisjauhopaketissa olevia ohjeita. Suurin ongelma oli saada kuorista tarpeeksi ohuita ilman että ne repeilisi, mutta oikeastaan ne oli melkein parempia paksummalla kuorella. Puurosta tuli myös vähän turhan löysää, mutta herkullisia joka tapauksessa! Ensi kerralla tulee sitten vielä parempia.

11 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

ruisjauhot taitaa olla suomesta? ei kai kanadassa tunneta karjalanpiirakoita? karjalanpiirakat taitavat myös olla paikannimisuojattuja, eli varmaan kanadassa leivottuja karjalanpiirakoita ei saa kutsua karjalanpiirakoiksi. saakohan helsingissa, vai tuodaanko kaikki suomen karjalanpiirakat karjalasta...?

ilkka kirjoitti...

Mä en tiennyt että noita voi tavallinen ihminen tehdä. Wau!

Kaarina kirjoitti...

Näyttävät hyviltä. Ei ole koskaan minullekaan tullut mieleen yrittää niitä tehdä. Olen kyllä katsonut joskus kun joku taitava karjalaismummo on niitä tehnyt jotenkin näytösmielessä.

pia kirjoitti...

En minäkään tiennyt, mutta oli pakko kokeilla kun aina tekee niitä mieli. Ostin Suomesta ruisjauhoja (joihin piti vain lisätä vettä) ja riisipuuroriisiä. Ainut ongelma oli tosiaan taikinan litistäminen. Vältin tarttumisen ja repeilyn kuoruttamalla palat tavallisella jauholla ennen kaulimista. Ei niistä pyöreitä tai ihan litteitä, eikä mun rypyttäminen ole yhtä taitavaa kuin karjalaismummon, mutta ei kauneus ollutkaan päämäärä. Herkullisia tuli, ja kaikki, jotka kokeili, tykkäsi tosi paljon. Kannattaa kokeilla!

Mikko kirjoitti...

Kivaa, että sait kokeiltua ja että onnistui. Tuli ikävä kesää kun muistui mieleen miten kaupassa mietittiin mitkä jauhot olisivat sopivia ja pitääkö puuroriisikin viedä Suomesta.

mu kirjoitti...

Ota vastaan syvän ihailuni vakuutus - kun en itse osaa leipoa niin mitään, tuntuu mahtavalta, että pieni lapsenlapsi edes keksii yrittää jotakin niin ihmeellistä kuin Karjalanpiirakkaa Kanadassa!

Unknown kirjoitti...

tarjoilitko karjalanpiirakat munavoin kanssa?

Piti tarkistaa mita saa kutsua karjalanpiirakaksi. Euroopan lainsaadannossa on tarkkaan kuvattu karjalanpiirakan resepti ja valmistusohje:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2002:102:0014:0015:FI:PDF

Tosin saannot taitavat koskea vain kaupallista valmistamista.

Kaarina kirjoitti...

Hämmästyttävää kuinka nopeasti tavallisesta rahoitusasiantuntijasta tulee juristi! Ensimmäisenä karjalanpiirakoistakin tulee mieleen TM:t ja R:t ja IP:t!

Mikko kirjoitti...

Laikkaan Pirkon kommenttia!

Ukki kirjoitti...

Upeaa jos sukuun kasvaa kokkeja!

pia kirjoitti...

Tarjosin voin kanssa kun en jaksanut käydä ostamassa munia. Joku keksi myös laittaa hilloa päälle - "What, you don't usually serve these with jam?" Ei ole koskaan tullut mieleenkään, mutta oli yllättävän herkullista sekin! En keksinyt pakastaa näitä kun ajattelin niiden säilyvän paremmin, mutta lähes puolet ehti homehtua... Onneksi jauhoa ja riisiä on riittämiin