maanantai 7. marraskuuta 2011

Voisilmäpullia

Toissapäivänä tein lihapullia, tänään teki mieli ihan toisenlaisia pullia. En ole löytänyt täältä raesokeria, joten korvapuustien sijaan olen harkinnut voisilmäpullien tekemistä, ja tänään se tuli vihdoin tehtyä. En ole koskaan kai syönyt kotona tehtyjä voisilmäpullia, mutta niistähän tulee paljon parempia kun tekee kotona. Tietysti kaikki on parempaa kotonatehtynä, mutta voisilmäpullien ongelmahan on, että niissä voisi aina olla enemmän sitä silmää. Näistä olisi varmaan tullut kauniimpia jos olisin tajunnut, että ne paisuu melkein kolminkertaisiksi paistaessa. Mutta voita ja sokeria on melkein riittävästi. Nam!!


7 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

En ole koskaan välittänyt erityisemmin voisilmäpullista, mutta nuo tuossa kuvassa näyttävät kyllä todella herkullisilta. Kai se on tekijästä kiinni. Ja siitä, ettei pihtaa voin ja sokerin kanssa.

Minä muistelen, että Amerikassa olisi ollut raesokeria. Jos, niin varmaan Kanadastakin löytyy. Etsitkö leipomistarvikkeitten luota? Mutta, kyllä korvapuusteja voi syödä ilman raesokeriakin - luulisin, että se on lähinnä ulkonäköjuttu.

mu kirjoitti...

Lihapullat vielä ymmärtää, ja niistä voi tehdä niin maukkaita kuin haluaa, mutta nuo MAHTAVAT voisilmäpullat saavat kyllä täältä suuren ihailun. Ensinnäkäään en juuri osaa leipoa pullia yleensä tuollaisista ihme herkkupalloista puhumattakaan. V-s-pullat ovat kyllä lempivehnäsiäni ja noin reippain täytemäärin ei niitä kai mikään voita. Tule pian kotiin ja tee meillekin!!!

Kaarina kirjoitti...

Minäkin olen aina ollut voisilmäpullien ystävä. Lapsena tosin pihdattiin siinäkin, voita ja sokeria oli niukalti. Meillä ei koskaan käytetty raesokeria voisilmäpullissa ja aika harvoin korvapuusteissakin. Raesokeri rapisee pois kun taas tavallinen sokeri pysyy mikä on hyvä jos pihtailee sokeria. Taidan haluta tulla tosi pian Montrealiin!!

pia kirjoitti...

Ei korvapuusteja minusta ilman raesokeria kannata tehdä. Se rapeus on jotenkin todella tyydyttävää.

Teen näitä ehdottomasti uudestaan, reseptikin oli aika helppo. Ongelmana oli vaan, että yhdessä reseptissä oli väärä lämpötila. Ihmettelin kovasti kun 15min 350°F uunissa ei millään riittänyt. Oikea lämötila oli 400-420°F. Vahinko ei haitannut lopputulosta.

pia kirjoitti...

Niin ja raesokeria olen etsinyt vaikka mistä, myös kanadalaisesta Bulk Barnista, josta löytyy melkein mitä vaan erikoisjauhoja, -sokereita, mausteita ja muita.

Mikko kirjoitti...

Sun joululahjasi on siis selvät: raesokeria ja viiliä Kanadaan vietäväksi.

Minun pitää kiittää sinua tästä blogista. Sen ansiosta rupesi tekemään mieli leipoa itsekin. Yhdelle hengelle ei kuitenkaan ihan viitsi (enkä kyllä tiedä löytyisikö täältä edes hiivaa). Sen sijaan tein itselleni lättyjä eilen. Ihan kohtuullinen korvike.

pia kirjoitti...

Nam! Niitäkin olen himoinnut, mutta ehkä odotan vähintään siihen, että pullat on syöty pois.