sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Donitsit vs. Munkit

Mike päätti tehdä donitseja eilen. Ei kai mikään rasvassa paistettu leivonnainen voi olla pahaa, mutta onhan munkit sentään paljon parempia kuin donitsit! Minä tein siis munkkitaikinaa (Mummin keittokirjan ohjeen mukaan) ja Mike donitsitaikinaa, ja lopputulos oli n. 25 munkkia ja 20 suklaakuorrutettua donitsia. Osa täytettiin kermatäytteellä, mutta oli pakko luovuttaa kun huomattiin, että täytettä oli enemmän lattialla ja pöydällä kuin donitseissa. Vaikka hillotäytettä ei enää yritetty, munkit on todella hyviä hillon kanssa, jonka tein syyskuussa Somerniemeltä tuoduista punaviinimarjoista ja kanadalaisista vadelmista. Nam!

Oli ne Boston cream donitsitkin ihan hyviä.
 
Hillosta olen todella ylpeä!

3 kommenttia:

Kaarina kirjoitti...

Munkit näyttää herkullisilta! Niitä tulee syötyä aika paljon jos itse tekee, kuppilassa tyytyy sensijaan yhteen.
Oli nokkela keksintö tehdä punaviinimarjoista hilloa, en itse ole koskaan tiennyt mitä muuta niistä voisi tehdä kuin höyryttää mehua. Vadelmat tasaa varmasti kivasti viinimarjan kirpeyttä.

pia kirjoitti...

Hillon teko kuulostaa paljon vaikeammalta kuin se oli. Ja se on tosiaan ihan herkullista, selkeästi punaherukan makua, mutta ei liian kirpeää vadelman ansiosta - sopi munkkien kanssa yhtä hyvin kuin puurossa tai aamujugurtissa.

Anonyymi kirjoitti...

mmmm nam!