Koska olen täällä varsinaisesti opiskelemassa, ajattelin vähän selventää, mitä se täällä oikeastaan tarkoittaa. Nyt kun kaikkia aineita on ollut parikin kertaa, osaan ehkä vähän paremmin kertoa opinnoista. Joinain päivinä koulua on vain 1,5 tuntia, toisina päivinä 9. Joskus koulu loppuu vasta puoli seitsemän illalla. Maanantait ovat pahimpia, tiistait ja torstait helpoimpia. Se sopii minulle oikein hyvin. Kun on päässyt maanantaista ohi, pahin on takana ja edessä on ihan mielyttävä viikko.
Tavalliset luennot ovat toistaiseksi ainakin tarkoittaneet yksinkertaisesti sitä, että professori on luentosalin edessä puhumassa, käyttäen joko tietokonetta tai liitutaulua apunaan. Kysymyksiä saa vapaasti esittää, ja useimpia proffia ei haittaa jos poistuu luokasta käymään vessassa tai hakemassa juotavaa. Luennot ovat 50 tai 80min pitkiä.
Luentojen lisäksi jokaisessa aineessa on myös laboratorioita. Matikassa nämä ovat grad-oppilaan opettamia tunteja, jossa näytetään miten tehtäviä tehdään yksityiskohtaisemmin - nämä ovat saman tyyppisiä kuin matikan tunnit lukiossa, ovat jopa tavallisessa luokkahuoneessa eikä luentosalissa. Muissa aineissa näillä tunneilla tehdään kokeita, jotka liittyvät luennoiden aiheisiin. Fysiikassa näiden lisäksi on vielä kerran viikossa "conference", joissa tehdään koko tunnin tehtäviä kirjasta, ja professorilta voi kysyä kysymyksiä. Labit ovat tunnin, kahden tai kolmen pituisia, riippuen aineesta.
Kaikkien 1. vuoden (freshman) opiskelijoiden on käytävä samat pakolliset kurssit. Tämä tarkoittaa sitä, että meillä on luennot samaan aikaan, ja salissa on kaikki 100-150 fresmania. Labeja on eri aikoihin, niin että niissä on n. 30-50 opiskelijaa. Ensi vuonna, kun pitää valita pääaine, kursseilla tulee olemaan paljon vähemmän opiskelijoita. Kuulemma joskus saattaa olla vain 20 ihmistä yhdellä kurssilla.
Useimmat ensimmäisen vuoden opiskelijat asuvat dormeissa kampuksella. Olen tavannut pari ihmistä, jotka asuvat jossain lähellä Ste. Annessa yksin, ja joku asuu jopa Montrealin keskustassa. En voisi kuitenkaan kuvitella tekeväni tätä, koska useimmat kaverit kuitenkin tapaa kampuksella vapaa-ajalla. Jos asuu jossain muualla, ei vietä juuri ollenkaan aikaa kampuksella muuten kuin luentojen aikana. Vanhempia opiskelijoita asuu Ste. Annessa paljon. Heillä on joko kerrostalo asuntoja tai talo, jossa asuu useampia ihmisiä kuten Antilla Penn Statessa.
5 kommenttia:
Aika tiukaltahan tuo ohjelma näyttää!
Tiukka ohjelma mutta varmaan tehokas ja mielenkiintoisempi kuin alkuun kuulosti. Labit on varmasti hyviä, oppii paljon ja on helppo kysyä. Kysytäänkö isoilla luennoilla paljon? /äiti
Ovatko MWF luennot kaikki putkeen, vai onko luentojen välillä pidempiäkin taukoja?
Ovatko luentosalit lähellä toisiaan, että ehtii hyvin? Meillähän kampus oli niin iso, että usein ei 15 minuuttia luentojen välissä riittänyt, jos piti kävellä kampuksen yhdestä laidasta toiselle.
MWF on aina luento puol 9 aamulla, jonka jälkeen on 2 tunnin tauko ennen muita tunteja. Meidän koko kampuksella on vain 4 rakennusta, joissa tunteja pidetään, ja kolme niistä ovat kiinni toisissaan. Muistuttaa minusta vähän Harritonia, eli kaikille tunneille ehtii hyvin.
Ei tunnu liian tiukalta ohjelmalta kun on mukavia ihmisiä luennoilla ja taukoja välissä. Isoilla luennoilla kysytään ihan reippaasti kun ei ymmärretä jotakin, ja proffa vastaa mielellään.
Olisi varmaan kiva asua ison porukan kanssa sellaisessa vanhassa viktoriaanisessa talossa joita Ste.Annessa oli. kylä oli todella kaunis ja se vaikutti muutenkin sopivalta lomakylältä, ainakin kesällä. Talvella siellä on varmasti hiljaisempaa, vain opiskelijat paikalla. Mitähän sellainen asuminen maksaa? /äiti
Lähetä kommentti