keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Baarimestari

Samalla kampuksella oleva John Abbott College järjestää joka lukukausi baarimikko-kurssin, johon on varattu pari paikkaa McGill opiskelijoille sillä opetus tapahtuu meidän koulun baarissa.  Kerta kurssiin oli mahdollisuus ja drinkkien tekeminen kuulostaa hauskalta, päätin ilmottautua.  Eilen oli ensimmäinen kolmen tunnin sessio, jolloin opimme tekemään kaikenlasia juomia, joista en ole ikinä kuullutkaan.  Opettaja omistaa nykyään lähellä sijaitsevan suositun ravintola-baarin, mutta on aikoinaan ollut töissä myös meidän kampuksen baarissa.  Tosin tämä oli silloin kun Ceilidh oli viisi kertaa suurempi, ja täyttyi ihmisistä kolme kertaa viikossa.  Tämä on siis uskomatonta meidän korville, sillä paikasta ei nykyään kyllä tulisi käytettyä termiä "happening place."  

Joka tapauksessa, Ceilidh on oikein sopiva paikka tällaiselle 20 hengen kurssille, jossa on tarkoitus oppia vain baarialan perusteet.  Aluksi selitettiin erilaisten viinojen ja liköörien alkuperästä, ja sitten oli tarkoitus haistella jokaista ja tunnistaa niiden ainekset.  Valitettavasti mulla on juuri nyt nuha, eikä mikään tuoksunut minusta miltään.  Paitsi tequila, jonka aromia en tosin kutsuisi tuoksuksi.  Illan loppupuolella opettaja kävi läpi monta reseptiä, joiden suomalaisia nimiä en tiedä kun en useimpia ole ennen edes nähnyt.  Jokainen kokeili lopuksi kahta, minä valitsin Singapore slingin ja whiskey sourin, molemmat onnistuivat oikein hyvin.  Ensi kerralla tehdään kuumia juomia, ja hyvä niin.  Kahvit ja kaakaot kuulostavat näin flunssasena aika houkuttelevilta.

6 kommenttia:

Karina kirjoitti...

Hauskaa. Kun tavataan, ehkä voisit tehdä jonkun drinkin, meiltä kun ei väkevät juomat katoa kaapista muuten mitenkään.

Mikko kirjoitti...

Ajattelin ihan samaa. Meillä on kaappi täynnä miinuksia, jotka perittiin talon mukana Artolta.

Mikko kirjoitti...

Kännykkäni on kovin negatiivinen. Tai raittiusaatteen kannattaja kun spelleri näköjään väänsi "viinakset" "miinuksiksi".

pia kirjoitti...

No hyvä, sitten niilekin tulee jotain käyttöä. Mulle tuli vaan mieleen että kesällä hyökkään Antin valtavan pullovalikoiman kimppuun ja rupean väsäämään niistä kaikenlaista :D

Karina kirjoitti...

Hyvä, päästään niistäkin. Pitää silti miettiä kuka ne juo... se on valtava määrä alkoholia olkoonkin hienoja drinkkejä.

Unknown kirjoitti...

Ihmettelinkin mitä juomaa sellainen miinus on.